با ما همراه باشید

اجتماعی

مدیرکل بیمه سلامت مازندران اعلام کرد؛۵۰هزار مازندرانی فاقد بیمه درمان هستند/ الزام نسخه نویسی الکترونیک از اول دی ماه ۱۴۰۰

منتشر شده

در

فاطمه پرهیزکار : دکتر میرزایی با اشاره به الزام نسخه نویسی الکترونیک از اول دی ماه ۱۴۰۰، گفت: مردم شریف استان مازندران برای دریافت بهتر خدمات بیمه ای ترجیحا به پزشکانی که نسخه الکترونیک می نویسند مراجعه نمایند تا دچار چالش نشوند.
دکتر محمدرضا میرزایی در نشست خبری به فعالیت بیمه سلامت در استان مازندران اشاره و اظهار کرد: بیمه سلامت مازندران یک میلیون و ۴۵۰هزار نفر بیمه شده دارد.
مدیر کل بیمه سلامت استان مازندران، افزود:۲ هزار و ۶۱ موسسه در استان برای ارائه خدمات سلامت به مردم طرف قرار داد داریم و از این تعداد ۱۰۰۰ پزشک خانواده و متخصص و فوق تخصص و نزدیک به ۵۰۰ پزشک در روستاها از جمله این موسسات و مراکز طرف قرار داد هستند . وی با بیان اینکه امروز به مدد پروژه های الکترونیک حوزه سلامت، پرداخت ها به بیمه شدگان و موسسات و پزشکان طرف قرار داد به روز است، گفت: این امر در ۱۶سال گذشته بی نظیر است.
دکتر میرزایی با بیان اینکه خاستگاه پزشک خانواده استان مازندران است اما متاسفانه در برخی مواقع بسته سلامت که در پزشک خانواده ارائه می شود قابل قبول نیست، افزود: اگر پزشک خانواده بخواهد کشوری بشود باید به همت وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی انجام شود.
وی با بیان اینکه مطابق قانون پنجم و ششم توسعه وزارت بهداشت بیمه ها را مکلف به ارائه خدمات الکترونیک کرده است، ادامه داد: این مهم در تبصره ۱۷قانون ۱۴۰۰قید شده که سازمان های بیمه گر اجازه پرداخت نسخه های کاغذی را ندارند تخلف محسوب می شود از اول دی ماه باید همه پزشکان در بخش های دولتی و خصوصی تمام نسخه ها را الکترونیک صادر کنند و داروخانه ها و واحدهای پاراکلینیک هم الکترونیک را فقط پذیرش کنند اگر اجرایی نشود خدمات باید آزاد پرداخت شود.
دکتر میرزایی با بیان اینکه استان در نسخه نویسی الکترونیک وضعیت مناسبی نداشت و ۳۲درصد تا ماه گذشته نسخه نویسی کاغذی داشتیم، اضافه کرد: از اول آذرماه جاری ناچار شدیم همه امکانات ادارات بیمه شهرستان ها و ستاد استان با دانشگاه های علوم پزشکی، نظام های پزشکی و انجمن های پزشکی نشست‌های متعدد جهت هماهنگی بیشتر، برگزار شد تا نسخه ها الکترونیک شود.
وی به عدم هماهنگی دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل با سازمان های بیمه گر به عنوان از جمله عوامل ضعف در اجرای کامل نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت:در بیمارستان های دولتی استان متاسفانه هنوز نسخه کاغذی نوشته می شود .
دکتر میرزایی با بیان اینکه میانگین کشوری در نسخه نویسی الکترونیک 78درصد است، ادامه داد: ۲۲استان بالای ۸۵درصد نسخه نویسی الکترونیک دارند مازندران امروز به ۷۵درصد رسیده است. همچنین از ابتدای دی ماه ۲۵درصد باقی مانده که کاغذی نوشته می شوند باید الکترونیک نوشته شود وگرنه بیمه شدگان دچار چالش می شوند. در نزدیک به 500داروخانه طرف قرار داد برای نسخه پیچی الکترونیک مشکل نداریم.وی با بیان اینکه حدود 1000پزشک خانواده روستایی و شهری در نسخه نویسی الکترونیک کمترین مشکل را دارند، اذعان کرد: زمینه نسخه نویسی الکترونیک برای پزشکان متخصص و فوق تخصص نیز فراهم شده است امید داریم این گروه از پزشکان نیز به سامانه نسخه نویسی الکترونیک پیوندند.میرزایی بیان کرد: بخش خصوصی نزدیک به ۷۰درصد نسخه نویسی الکترونیک دارند. پزشک خانواده مشکل نداریم اما بیمارستان های دولتی دیر برای پیوستن به این پروسه اقدام کردند دانشگاه علوم پزشکی و بابل باید برای حذف نسخه کاغذی تعجیل کنند.
مدیر کل بیمه سلامت استان مازندران اظهار کرد: امید است برخی از پزشکان که با بیمه قرار داد ندارند نسخه الکترونیک بنویسند و بیایند قرار داد ببندند تا مردم دچار چالش نشوند همچنین بیمه شدگان مراجعه به پزشک بدون قرار داد نداشته باشند تا در شرایط سخت اقتصادی امروز متحمل هزینه های زیاد نشوند.
میرزایی اعلام کرد : سالانه سازمان بیمه سلامت ۱۰ هزار میلیارد تومان برای بسته درمانی روستاییان هزینه می‌کند و این هزینه در استان مازندران ۴۰۰ میلیارد تومان است.
مدیر کل بیمه سلامت استان مازندران ادامه داد: بیمه‌شدگان می‌توانند با شماره‌گیری کد دستوری #۱۶۶۶* علاوه بر اطلاع از اعتبار بیمه از پزشک خانواده و سایر اطلاعات نیز مطلع شود.
میرزایی به اطلاع‌رسانی‌های گسترده از طریق رسانه‌ها، فضای مجازی و پیامک درزمینهٔ اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک در مازندران اشاره کرد و کاهش خطای پزشکی، دقت زیاد پرداخت به‌موقع را از مزایای سیستم نسخه نویسی الکترونیک برشمرد.وی بابیان اینکه زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در همه نقاط استان فراهم‌شده است، گفت: تنها مشکل ما در این زمینه قطعی برق و اینترنت است که البته برای حل این مشکل نیز سیستم پشتیبانی آفلاین در نظر گرفته‌شده است.
میرزایی درخصوص مزیت های ارائه خدمات الکترونیک به بیمه شدگان تصریح کرد: رسیدگی ها با نظام الکترونیک خدمات دقیق تر و بهتر اتفاق می افتد. پرداخت های جامعه پزشکی به روز می شود. دقت در امورات پزشکی بالا می رود. خطاهای پزشکی کم می شود. سرعت در ارائه خدمات کم می شود. مردم خدمات را در قالب سطح بندی دریافت می کنند. سوابق پزشکی مریض قابل مشاهده خواهد بود برای مردم خدمات سلامت پیشرفته خواهد شد .
وی بیان کرد: امروز در مقطعی قرار گرفتیم که قانون گذار الزام به اجرای نسخه نویسی و نسخه پیشی الکترونیک دارد اما زیرساخت ها با نواقصی مواجه‌اند و ممکن است برای مردم مشکلاتی ایجاد شود .همچنین باید کدینگ دارویی بین سازمان های بیمه گر و علوم پزشکی هماهنگ شود.
میرزایی اضافه کرد: دانشگاه ها در بخش درمان باید به سوی تکمیل خدمات الکترونیک بروند اطلاع رسانی به مردم مهم است و به صورت جدی در دست اقدام است بیش از ۹۰درصد زیرساخت های نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در مازندران مهیا است. به عنوان مونه ۱۰میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی مازندران و ۵میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی بابل تنخواه دادیم تا زیرساخت ها تکمیل تر شوند.
وی با بیان اینکه زیر ۵۰هزار مازندرانی بیمه ندارند، گفت: تلاش داریم با همکاری بسیج و شهرداری ها در حاشیه شهرها مردم به صورت رایگان بیمه شوند. طرح بیمه مکمل روستاییان را نیز در دستور داریم.

اجتماعی

شکوفایی آینده ایران در گرو توجه جدی به قشر فرهنگی جامعه

شکوفایی آینده ایران در گرو توجه جدی به قشر فرهنگی جامعه

منتشر شده

در

توسط

شکوفایی آینده ایران در گرو توجه جدی به قشر فرهنگی جامعه
شکوفایی آینده ایران در گرو توجه جدی به قشر فرهنگی جامعه

مسلم ناظری؛ روزنامه نگار- یکی از مهم ترین ویژگی های جوامع متمدن و پویا، اهمیت دادن به امر آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش اگر در وهله نخست به طور ویژه به آن پرداخته نشود، می تواند آسیب های جدی به فرهنگ و آینده ی ملت ها وارد کند. با گذشت بیش از 4 دهه از انقلاب اسلامی در ایران، معلمان همواره یکی از مهم ترین نقش در تربیت نسل و انتقال مفاهیم انسانی- اجتماعی را بر عهده دارند. وظیفه ای که می تواند در آینده از فرزندان امروز، بزرگترین سرمایه های ملی را بسازد و عامل رشد و ترقی کشور به حساب آید.

ولی آنچه در این بین به آن توجه نشده است، جایگاه حقیقی و معنوی معلمان در سیستم آموزشی کشور است. معلم امروز به جای آنکه تمام تمرکز و دانش خود را برای خدمت کردن به جامعه و پرورش نسل معطوف کند، گاه مجبور است برای امرار معاش به کارهایی به مانند مسافر کشی یا اشتغال در ساعت غیر اداری مشغول شود. نابسامانی سیستم ناتوان آموزش و پرورش در دولت های گذشته و امروز، همگی عاملی شدند تا معلم امروز بر دریافت حقوق مادی و معنوی خود دست به اعتراض و گاه تجمع بزند تا شاید بتواند جایگاه خود را تثبیت کند.

تمام این دست اتفاق ها زمانی رخ می دهد که مدیریت ناکارآمد در راس امور تصمیم گیری برای این وزارت خانه ی حساس و حیاتی قرار دارد و بدون توجه به خواسته و نیاز اساسی و اصلی قشر فرهنگی کشور، اقدام به تصمیم های عجولانه، بدون کارشناسی و درک درست بگیرد. قشر فرهنگی جامعه ستون های شکوفایی جامعه است. زمانی که نسبت به دغدغه و مشکلات این قشر بی مهری می شود، پس نباید انتظار آن را داشته باشیم که معلم امروز با تمامی سختی ها سر سازگاری داشته باشد و بتواند کیفیت درستی در تدریس ارائه دهد.

در همین راستا تصمیم گیران برای یک بار هم که شده مسأله آموزش و پرورش را با نگاه اقتصادی و دو دو تا چهارتا و کالامحور نسنجند و بدانند که آموزش و پرورش از لحاظ اقتصادی نه تنها هزینه بر نیست، بلکه درآمدزا نیز هست و ثمره ی چنین سرمایه گذاری را در دهه ها و نسل های آینده مشاهده خواهند کرد، ثمره ای که اگر امروز بدان توجه کافی شود در آینده قطعا سربلندی و اقتدار کشورمان ایران را به همراه خواهد داشت.

ادامه مطلب

اجتماعی

تجاوز روسیه؛ توهم یک رویا

تجاوز روسیه؛ توهم یک رویا

منتشر شده

در

توسط

تجاوز روسیه؛ توهم یک رویا
تجاوز روسیه؛ توهم یک رویا

مسلم ناظری؛ روزنامه نگار- در حدود 24 روز از تجاوز ارتش روسیه به خاک اوکراین می گذرد و در این مدت نظامیان و غیر نظامیان بی شماری بر طبق آمار جان خود را از دست داده اند. از بمباران مدارس و مراکز نظامی تا آسیب به بیمارستان ها و مراکز هسته ای از جمله چرنوبیل، همگی بیانگر عمقِ فاجعه ای است که می تواند در آینده، گریبان گیر اروپا و جهان شود. در این بین آنچه شاید بدان پرداخته نشد، رویایی بود که رئیس جمهور وقت روسیه بر اساس آن دست به اشغالگری زد. رویای بازسازی باورهای تزاری با تکیه بر جهان گشایی بی چون و چرا. دولت وقت روسیه با بهانه عضویت در اتحادیه اروپا و نقش پر رنگ ناتو در مناسبات آینده منطقه، درست به مانند بهانه دولت جورج بوش با عنوان سلاح های کُشتار جمعی در حمله به عراق؛ به دنبال یک ستیز بزرگ و یورش همه جانبه بر استقلالِ ارضی اوکراین؛ کوشید تا ذهنِ پریشانِ جهانیان را نسبت به این اتفاق، سنجیده و به نوعی به چالش بکشد. دولت روسیه با یک فرار رو به جلو و نقشِ یک قربانی را بازی کردن، همان راهی را پیمود که پیش از او هیتلرها و استالین های زمانه پیمودند!

شاید آنچه پوتین و هم اندیشان او متصور نبودند، دفاع جانانه مردم اوکراین نسبت به این تجاوز و اشغال گری بود. درست به مانند جنگ جهانی دوم که استالین با سیاستِ زمین سوخته، نیمی از مردم اوکراین را در گرسنگی از بین برد، پوتین نیز به پیروی از چنین باوری، تلاش کرد که اراده مردم اوکراین را در هم بشکند و به نوعی بر این باور بود که می تواند در کمتر از 48 ساعت کیِف را تسخیر کند. حال با گذشت نزدیک به ۲۰ روز از پیاده سازی طرح و برنامه های دولت پوتین، آنچه قابل مشاهده است، باتلاقی است که دولت روسیه خود را در حالِ دست و پا زدن در آن می بیند.

اینک دولت روسیه نه راه پسی در جلوی پای خویش می بیند و نه راهِ پیشی. از تحریک های گسترده آمریکا که به نوعی ارزش روبل را به شدت با کاهش مواجه کرد، تا بستن حریم هوایی اروپا بر روی هواپیماهای روس، همگی نشان دهنده عمیق بودن باتلاقی هستند که پوتین و هم اندیشان او، خود را در آن می بینند. این باتلاق می تواند پایانی بر یک رویا باشند. رویایی که با شواهد موجود بیشتر به یک توهم شباهت دارد تا یک رفتارِ سنجیده و درک درستِ استراتژیک.

 

آینده تاریک

جنگِ اوکراین می تواند بیش از آن چیزی که می بینیم بر آینده جهان تاثیر بگذارد. بر هم خوردن نظم و ساختار سیاسی منطقه، افزایش سرسام آور قیمت نفت که با پیش بینی برخی از کارشناسان می تواند تا بیش از 400 دلار به ازای هر بشکه برسد، افزایش بهای گندم و فرآورده های آن، درگیری های گسترده تر در ابعاد جهانی و چه بسا جنگِ اتمی. البته باید به این نکته اشاره کرد که جنگِ اتمی یک احتمال بسیار اندک است، زیرا این دست تهدیدها به نوعی یک دستاویز است تا دولت ها بتوانند از طریق آن به باج خواهی بیشتر نسبت به خواسته های خود روی آورند.

جنگ در هر ابعادی نتیجه ای جز ویرانی، تباهی، آوارگی و نابودی ندارد و اگر امروز در برابر چنین دست تجاوزهایی کاری صورت نگیرد چه بسا دودِ این دست ستیزها و اشغالگری ها در چشم دیگر ملت ها برود. روسیه از دیرباز نشان داد که به دنبال گسترش راه های تنفس خود است و همیشه رویای دست یابی به آب های آزاد و تجارت از این طریق را در سر می پروراند. از تجاوز تاریخی روس ها به ملت ایران در دوره های متفاوت تاریخی تا جدا کردن بخش بزرگی از خاک ایران، همگی بیانگر خطری است که می تواند در آینده دامن گیر ایران و ایرانیان شود. حمایت بی چون و چرا برخی از چهره های سیاسی کشور از دولت روسیه به بهانه ای دوستی با ایران درست به مانند مَثَل خاله خرسه است.

 

آمریکا، اروپا و پایانِ ماجرا

اینک و درست در زمانی که جهان می تواند با یک اشتباهِ بزرگِ تاریخی، نسخه ماندگاری و پویایی خود را بر همیشه بپیچد، دولت ها با وسواس و احتیاط خاصی نسبت به این تجاوز رفتار می کنند. تبعیت نکردن اروپا از تحریم نفت و گاز روسیه، به زعم برخی از کارشناسان شاید پایان قدرت نمایی آمریکا در جهان باشد ولی نباید این موضوع را فراموش کنیم که بیش از 40% گاز اروپا را روسیه تامین می کند. از این رو همراهی نکردن اروپاییان با این دست تحریم ها، اصل منطق و درکِ درستِ مدیریت فرامنطقه ای را نشان می دهد.

تحریم نفت و گاز روسیه به دست دولت کنونی آمریکا شاید در کوتاه مدت تاثیر چندانی را در اقتصادِ جهانی نداشته باشد ولی بی گمان در دراز مدت باعث فروپاشی اقتصادی دولت روسیه خواهد شد. درست به مانند تحریم های کمر شکن دهه 80 میلادی که اتفاقا در آن زمان منجر به فروپاشی شوروی شد. در این بین نباید از نقشِ بنیاد های پشت پرده جهانی در جنگ اوکراین غافل شد. حال با تمامی این تفاسیر، جنگ امروز در اوکراین باتلاقِ تاریخی پوتین است و شاید به نوعی پایانِ یک توهم.

ادامه مطلب

اجتماعی

اقتصاد بیمار پاشنه آشیل تمامی دولت ها

اقتصاد بیمار پاشنه آشیل تمامی دولت ها

منتشر شده

در

توسط

اقتصاد بیمار پاشنه آشیل تمامی دولت ها
اقتصاد بیمار پاشنه آشیل تمامی دولت ها

مسلم ناظری؛ روزنامه نگار- با افزایش روزافزون قیمت کالای اساسی در ایران، قشر ضعیف جامعه که نیازمند حمایت کامل دولت است، کاملا فلج شد. در این بین قشر متوسط جامعه نیز با توجه به گرانی های سرسام آور روی به سوی صرفه جویی و عدم استفاده از مواد لازم و مغذی برای خود و فرزندان خود آورده اند. آنچه می تواند در آینده نگران کننده باشد، رشد غیر متعارف زباله گردی و کارتن خوابی است. پدیده ای که امروز نیز در جای جای شهرهای ایران و حتی تهران به روشنی با آن روبرو هستیم.

وظیفه اصلی دولت ها در تمام کشورهای جهان تامین منابع برای مردم است، زیرا دولت ها از مردم قدرت می گیرند و چیزی فراتر از یک گروه اداره کننده نیستند. پیش از انتخابات گاه با شعارهای نامتعارف به دنبال جذب رای دهنده می گردند و پس از انتخابات گویی فراموش می کنند که چه چیزهایی را وعده داده اند. فقر یکی از خطرناک ترین معضلات کنونی کشور است و مسئولان در تمامی نهادهای حاکمیتی گویا نسبت به این معضل خطرناک بی تفاوت هستند.

فقر می تواند شالوده ی اصلی جامعه ی ایران یعنی خانواده را از هم بپاشد و همانگونه که طبق آمار می توانیم در این باره قضاوت کنیم، فروپاشی نهاد خانواده، جدایی، خودکشی و حتی تن فروشی ست که مسئولیت تمام آن بر عهده دولت و دولت مردان است. اگر توانایی مهار چنین دست مشکلات و بحران های اقتصادی را که وظبفه اصلی و اساسی دولت است، وجود نداشته باشد پس چه نیازی ست که برای دست یابی به صندلی قدرت وعده های بدون پشتوانه ارائه دهیم.

اقتصاد اگر بیمار باشد هیچ رشدی در کشور چه از نظر فرهنگی، چه اجتماعی و چه سیاسی رخ نمی دهد. انسان گرسنه و ناتوان نمی تواند به درستی فکر کند و نسبت به پدیده های پیرامون خود به پرسش گری بپردازد. درست است که بخشی از اقتصاد بیمار امروز ایران مبتنی بر تحریم است ولی نباید از کاسبان تحریم نیز به سادگی بگذریم. تحریم نباید بهانه ای باشد تا عزت ایرانیان خدشه دار شود. زیبنده نیست که یک شهروند ایرانی برای تهیه مایحتاج زندگی خود سر در زباله فرو ببرد یا اینکه بر در و دیوار شهر اطلاعیه کلیه فروشی بنویسد. شهروند ایرانی با وفور نعمت خاک و منابع نباید در دغدغه و رنج زندگی کند و از بین بردن موانع کنونی وظیفه حاکمیتی و قانونی دولت است. پس دولت باید تمام توان و ظرفیت های خودش را برای مهار تورم، تأمین نیازهای اساسی و حمایت از شهروندان اختصاص دهد چون امروز جامعه ایرانی بیش از پیش نیاز به حمایت دولتمردان و مسئولان دارد و این همراهی مطالبه به حق آنان می باشد.

ادامه مطلب

برترین ها