مهدی دلجویی، روزنامه نگار– سنگ های آتشفشانی که امروزه در صنایع مختلف کاربرد دارند، پس از خروج مواد مذاب از لایه های درونی زمین و در اثر واکنش با هوای بیرون به مرور زمان سخت می شوند و باعث بوجود آمدن سنگ های متفاوت می گردند.
این سنگ ها وابسته به موادی که از زمین خارج می شود، همچنین محیط بیرونشان ( آب و هوا ) نوعشان تعیین می شود و انواع مختلفی دارند از جمله پوکه های معدنی،گرانیت ها و … که هر یک پس از کشف، استخراج و فرآوری های لازم به بازارهای مصرف مشخص خود فرستاده شده و مورد بهره برداری قرار می گیرند.
از پوکه های معدنی هم در حوزه ساختمانی و راه سازی و هم در حوزه های کشاورزی و … و از گرانیت ها در صنایع ساختمان و … استفاده می گردد.
استان مازندران نیز به خاطر وجود قله آتشفشانی دماوند از معادن پرشمار سنگ های آتشفشانی برخوردار است که همین امر باعث بوجود آمدن معادن مختلف در دامنه های این کوه بزرگ شده است.
اما نکته ای که باید بدان اشاره داشت این است که وجود ظرفیت های معدنی فراوان در دامنه کوه آتشفشانی و بلند ترین قله کشورمان ایران دلیل نمی شود که از جنبه های زیست محیطی آن غافل شویم و برای سود بیشتر و منافع فردی یا گروهی و سازمانی؛ میراث ملی طبیعی کشورمان ایران را نادیده بگیریم!
امید است متولیان و مسئولان با ارائه راهکار و تصویب قوانین مترقی و کارشناسی شده، از تخریب و برداشت بی رویه معادن و سنگ های آتشفشانی از دامنه دماوند کوه جلوگیری نمایند.