با ما همراه باشید

اجتماعی

استاندار مازندران :شرایط فعلی مازندران قابل قبول نیست

منتشر شده

در

استاندار مازندران گفت : ظرفیت‌های توسعه‌ای استان باید آزاد شود و حاصل شکوفایی بخش‌های مختلف در خدمت مردم قرار گیرد. ‎

استاندار مازندران در برنامه زنده مازرونی شو سیمای مرکز تبرستان گفت: مازندران همچون زمرد نتراشیده است و از ظرفیت‌های عظیم انسانی که منحصر به فرد برخوردار است.
سیدمحمود حسینی پور با بیان اینکه در قطار مدیریتی که بعد انقلاب در استان به حرکت در آمد، خدمات بسیاری در بخش‌های مختلف در استان ارایه شد افزود: هم اکنون ۷۰ درصد ظرفیت‌های مازندران دست نخورده است.
اوادامه داد: ظرفیت‌های توسعه‌ای مازندران باید آزاد شود و حاصل شکوفایی و اعتلای استان در بخش‌های مختلف در خدمت مردم قرار گیرد.
حسینی پور گفت: این استان می‌تواند در شرایطی قرار بگیرد که از استضعاف خارج شود و در شرایط ایده ال قرار گیرد.
استاندار مازندران افزود: شرایط فعلی استان قابل قبول نیست و همه توانمندی‌ها و مزیت‌های مازندران باید در قالب یک برنامه اصولی به فعلیت درآید.

در مورد منافع مردم با احدی تعارف نداریم

او ادامه داد: در حوزه ساختاری، اقداماتی را با کمک نمایندگان مجلس ترسیم کردیم و رییس رئیس جمهور محبوب، علاقه زیادی به مازندران دارند و از بنده خواستند مسائل توسعه‌ای این استان را ترسیم کنم.
حسینی پور گفت: ساختار اداری مازندران نیازمند یک تحول اساسی برای چابک سازی است. در خصوص منافع مردم با احدی تعارف نداریم و ماهیت جریان فساد در استان را در صورت لزوم به مردم اعلام می‌کنیم.
استاندار مازندران افزود: واقعیت‌های جامعه را باید مردم بدانند. میزان رضایت از سیستم‌های اداری باید از مردم نظرخواهی شود و مصادر اصلی مدیریتی باید به مردم واگذار شود.
او گفت: استان مازندران با تاریخ ارزشمندش که مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفته است، نباید مشکلی داشته‌باشد. چالش‌های استان قابلیت حل شدن دارد.
مشکلات مازندران با برنامه حل می‌شود.
استاندار مازندران در بخش دیگر سخنان خود با مردم در برنامه زنده مازرونی شو سیمای مرکز تبرستان، عدم صنعتی شدن کشاورزی را از مشکلات مهم این بخش عنوان کرد و گفت: کشاورزی استان با توجه به مزیت‌های این بخش با صنعتی شدن شکوفا می‌شود.
او با بیان اینکه نسبت به شناسایی چالش‌های استان توجه ویژه‌ای داریم، افزود: مشاوران و کارشناسان خبره را برای این مهم از ابتدای کار فعال کردیم و نظام مسائل استان جمع بندی کردیم.
استاندار مازندران، چالش‌های مازندران را در دو بعد تصمیمات ملی و فرآیند مدیریتی استان ارزیابی کرد و گفت: برای اعتلا و توسعه استان، باید سند دقیق راهبردی که قابلیت تغییر نداشته باشد و از ریل توسعه با تغییر مدیران خارج نشود، تهیه و تدوین شود.
حسینی پور افزود: طی دولت‌های مختلف به اقتضای تغییر نگرش دولت ها، سند‌های آمایش تنظیم شده است و متاسفانه نقش بارز و موثر مردم در این سند‌ها ملاحظه نشده است.
او ادامه داد: افسوس که مازندران را همواره به عنوان یک استان مصرف کننده دیدند و زمانی می‌توانیم استان مقصد گردشگری باشیم که مردم شادابی داشته باشیم.
نماینده عالی دولت در استان، با اشاره به این که در حوزه ساختاری، اقداماتی را با کمک نمایندگان مجلس ترسیم کردیم و رییس رئیس جمهور محبوب، علاقه زیادی به مازندران دارند و از بنده خواستند مسائل توسعه‌ای این استان را ترسیم کنم، عنوان کرد: ساختار اداری مازندران نیازمند یک تحول اساسی برای چابک سازی است. در خصوص منافع مردم با احدی تعارف نداریم و ماهیت جریان فساد در استان را در صورت لزوم به مردم اعلام می‌کنیم.حسینی پور افزود: واقعیت‌های جامعه را باید مردم بدانند. میزان رضایت از سیستم‌های اداری باید از مردم نظرخواهی شود و مصادر اصلی مدیریتی باید به مردم واگذار شود. استان مازندران با تاریخ ارزشمندش که مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفته است، نباید مشکلی داشته‌باشد. چالش‌های استان قابلیت حل شدن دارد.
استاندار مازندران با بیان اینکه هوشمند سازی سیستم اداری باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: باید به سمت دولت الکترونیک برویم و مطالعات شهر هوشمند را آغاز کردیم که با توجه به مقصد گردشگری بودن این مهم ضروریست. شفافیت در همه عرصه‌های استان باید اجرایی شود.

نظارت بر مدیریت پسماند را از طریق مردم همگانی کردیم / توسعه صادرات، زمینه ساز شکوفایی اقتصادی و رفاه مردم مازندران

استاندار مازندران در ادامه، توسعه فرهنگ کار‌های جمعی و گروهی را از ضروریات دانست و گفت: در عرصه شکوفایی اقتصادی، توسعه بخش‌های مختلف استان و اجرای پروژه‌های مهم اقتصادی نیازمند کمک مردم و تشکیل تعاونی‌های مختلف هستیم و در این راستا، جمعیت ۴۵ درصدی روستایی می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان این که نسبت به مسائل زیست محیطی حساسیت داریم و درست نیست طبیعت بکر را از بین ببریم، افزود: ضمن اعلام مسائل این بخش؛ با هماهنگی شهرداران و بخشداران اقدمات خوبی انجام شد و وضعیت زباله و پسماند استان اکنون نسبت به ۲ ماه اخیر تغییر نموده است و با ورود مردم به این مقوله، سعی کردیم نظارت را همگانی کنیم.
حسینی پور با اشاره به این که موضوع پسماند مازندران مورد تاکید و حساسیت مقامات کشوری است و وزیر کشور در این خصوص به بنده ماموریت خاص داده اند، اظهار داشت: باید از این طریق برای شهرداری‌ها درآمد ایجاد کنیم و گزارش دقیق مسئله جمع آوری زباله را به مردم اعلام نماییم. مردم باید با استمرار نظارت‌ها و گزارش به ما در خصوص انباشت زباله در جنگل و سواحل از طریق سامانه ارتباطی ما را در این راستا یاری نمایند.
استاندار با بیان این که حکمرانی اسلامی با حکمرانی کشور‌های غربی متفاوت است و مسئولین در کشور‌های غربی با مردم روابط عاطفی ندارند، ولی در کشور ما ارتباط بین مسئولین و مردم هیچگاه قطع نمی‌شود، اظهار داشت: همواره ملاقات مردمی باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد. مدیران با برگزاری ملاقات مردمی در متن جامعه قرار می‌گیرند.
حسینی پور یادآور شد: استان مازندران با چند کشور همسایگی دارد که با توجه به نگاه ویژه دولت سیزدهم به کشور‌های اوراسیا تصمیم داریم بازار‌های هدف این کشور‌ها را در حوزه توسعه صادرات در اولویت قرار دهیم.
وی ادامه داد: با استفاده از ظرفیت‌های بندر امیرآباد بنا داریم سهم صادراتی مازندران را افزایش دهیم. در تبادل گردشگری با کشور‌های اوراسیا بدنبال حذف روادید و ایجاد مسیر مسافرتی دریایی هستیم تا بتوانیم زمینه‌های رفاه مردم استان را فراهم نماییم.
استاندار ادامه داد: با توجه به برخورداری استان از بیش از ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، ایجاد اتوبوس دریایی در دستور کار قرار دارد و همچنین خط تاکسی هوایی در آینده نزدیک راه اندازی می‌شود.

اجرای برنامه تحولی، نیازمند مدیران و نگاه‌های تحول آفرین است

استاندار مازندارن با اشاره به اینکه میز خدمت به مردم همیشه ساری و جاری است، بیان داشت: مدیران در چرخش مدیریتی در گردش اند و این که بگوییم همه باید بروند خارج از عدالت است و اینکه همه را با یک نگاه ببینیم قابل قبول نیست. جامعه باید قدردان مدیران خدوم باشد و انتخاب مدیران باید براساس رای مردم باشد. افراد برای کسب کرسی‌های مدیریتی علاوه بر پایبندی به شعار‌های دولت در خدمت به مردم و توسعه کشور، از تخصص لازم باید برخوردار باشند.وی با بیان این که در انتخاب مدیران تسلیم فشار‌ها نخواهیم شد، افزود: فضای استان را نباید بسمتی ببریم که دقت را فدای شتاب کنیم، چرا که برای اجرای برنامه‌های تحولی نیازمند مدیران و نگاه‌های تحول آفرین هستیم.
استاندار با بیان اینکه در بودجه سال آینده رشد رشد ۸ درصدی برای استان هدف گذاری شده است، گفت: در حوزه سرمایه گذاری خارجی پروژه‌های مهم اثرگذار مورد توجه است. توسعه ریلی استان و ایجاد منو ریل در شهر‌های دارای قابلیت گردشگری در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم این طرح مهم به نتیجه برسد.
وی با اشاره به اینکه احداث اتوبان ساحلی از گلوگاه تا رامسر در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: همایشی در بهار ۱۴۰۱ با حضور سرمایه گذارانی که مایل به سرمایه گذاری در مازندران هستند، برگزار خواهد شد. باید با سرمایه گذاران صادق باشیم و قواعد سرمایه گذاری را رعایت کنیم. با سرمایه گذاری‌های هدف دار، مازندران را شکوفا کنیم.
مقام عالی دولت در مازندران، گفت: بنا داریم با ایجاد تحول در ساختار اداری استان و استقرار میزی در ادارات استان، امنیت سرمایه گذاری را تامین کنیم.

اجتماعی

شکوفایی آینده ایران در گرو توجه جدی به قشر فرهنگی جامعه

شکوفایی آینده ایران در گرو توجه جدی به قشر فرهنگی جامعه

منتشر شده

در

توسط

شکوفایی آینده ایران در گرو توجه جدی به قشر فرهنگی جامعه
شکوفایی آینده ایران در گرو توجه جدی به قشر فرهنگی جامعه

مسلم ناظری؛ روزنامه نگار- یکی از مهم ترین ویژگی های جوامع متمدن و پویا، اهمیت دادن به امر آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش اگر در وهله نخست به طور ویژه به آن پرداخته نشود، می تواند آسیب های جدی به فرهنگ و آینده ی ملت ها وارد کند. با گذشت بیش از 4 دهه از انقلاب اسلامی در ایران، معلمان همواره یکی از مهم ترین نقش در تربیت نسل و انتقال مفاهیم انسانی- اجتماعی را بر عهده دارند. وظیفه ای که می تواند در آینده از فرزندان امروز، بزرگترین سرمایه های ملی را بسازد و عامل رشد و ترقی کشور به حساب آید.

ولی آنچه در این بین به آن توجه نشده است، جایگاه حقیقی و معنوی معلمان در سیستم آموزشی کشور است. معلم امروز به جای آنکه تمام تمرکز و دانش خود را برای خدمت کردن به جامعه و پرورش نسل معطوف کند، گاه مجبور است برای امرار معاش به کارهایی به مانند مسافر کشی یا اشتغال در ساعت غیر اداری مشغول شود. نابسامانی سیستم ناتوان آموزش و پرورش در دولت های گذشته و امروز، همگی عاملی شدند تا معلم امروز بر دریافت حقوق مادی و معنوی خود دست به اعتراض و گاه تجمع بزند تا شاید بتواند جایگاه خود را تثبیت کند.

تمام این دست اتفاق ها زمانی رخ می دهد که مدیریت ناکارآمد در راس امور تصمیم گیری برای این وزارت خانه ی حساس و حیاتی قرار دارد و بدون توجه به خواسته و نیاز اساسی و اصلی قشر فرهنگی کشور، اقدام به تصمیم های عجولانه، بدون کارشناسی و درک درست بگیرد. قشر فرهنگی جامعه ستون های شکوفایی جامعه است. زمانی که نسبت به دغدغه و مشکلات این قشر بی مهری می شود، پس نباید انتظار آن را داشته باشیم که معلم امروز با تمامی سختی ها سر سازگاری داشته باشد و بتواند کیفیت درستی در تدریس ارائه دهد.

در همین راستا تصمیم گیران برای یک بار هم که شده مسأله آموزش و پرورش را با نگاه اقتصادی و دو دو تا چهارتا و کالامحور نسنجند و بدانند که آموزش و پرورش از لحاظ اقتصادی نه تنها هزینه بر نیست، بلکه درآمدزا نیز هست و ثمره ی چنین سرمایه گذاری را در دهه ها و نسل های آینده مشاهده خواهند کرد، ثمره ای که اگر امروز بدان توجه کافی شود در آینده قطعا سربلندی و اقتدار کشورمان ایران را به همراه خواهد داشت.

ادامه مطلب

اجتماعی

تجاوز روسیه؛ توهم یک رویا

تجاوز روسیه؛ توهم یک رویا

منتشر شده

در

توسط

تجاوز روسیه؛ توهم یک رویا
تجاوز روسیه؛ توهم یک رویا

مسلم ناظری؛ روزنامه نگار- در حدود 24 روز از تجاوز ارتش روسیه به خاک اوکراین می گذرد و در این مدت نظامیان و غیر نظامیان بی شماری بر طبق آمار جان خود را از دست داده اند. از بمباران مدارس و مراکز نظامی تا آسیب به بیمارستان ها و مراکز هسته ای از جمله چرنوبیل، همگی بیانگر عمقِ فاجعه ای است که می تواند در آینده، گریبان گیر اروپا و جهان شود. در این بین آنچه شاید بدان پرداخته نشد، رویایی بود که رئیس جمهور وقت روسیه بر اساس آن دست به اشغالگری زد. رویای بازسازی باورهای تزاری با تکیه بر جهان گشایی بی چون و چرا. دولت وقت روسیه با بهانه عضویت در اتحادیه اروپا و نقش پر رنگ ناتو در مناسبات آینده منطقه، درست به مانند بهانه دولت جورج بوش با عنوان سلاح های کُشتار جمعی در حمله به عراق؛ به دنبال یک ستیز بزرگ و یورش همه جانبه بر استقلالِ ارضی اوکراین؛ کوشید تا ذهنِ پریشانِ جهانیان را نسبت به این اتفاق، سنجیده و به نوعی به چالش بکشد. دولت روسیه با یک فرار رو به جلو و نقشِ یک قربانی را بازی کردن، همان راهی را پیمود که پیش از او هیتلرها و استالین های زمانه پیمودند!

شاید آنچه پوتین و هم اندیشان او متصور نبودند، دفاع جانانه مردم اوکراین نسبت به این تجاوز و اشغال گری بود. درست به مانند جنگ جهانی دوم که استالین با سیاستِ زمین سوخته، نیمی از مردم اوکراین را در گرسنگی از بین برد، پوتین نیز به پیروی از چنین باوری، تلاش کرد که اراده مردم اوکراین را در هم بشکند و به نوعی بر این باور بود که می تواند در کمتر از 48 ساعت کیِف را تسخیر کند. حال با گذشت نزدیک به ۲۰ روز از پیاده سازی طرح و برنامه های دولت پوتین، آنچه قابل مشاهده است، باتلاقی است که دولت روسیه خود را در حالِ دست و پا زدن در آن می بیند.

اینک دولت روسیه نه راه پسی در جلوی پای خویش می بیند و نه راهِ پیشی. از تحریک های گسترده آمریکا که به نوعی ارزش روبل را به شدت با کاهش مواجه کرد، تا بستن حریم هوایی اروپا بر روی هواپیماهای روس، همگی نشان دهنده عمیق بودن باتلاقی هستند که پوتین و هم اندیشان او، خود را در آن می بینند. این باتلاق می تواند پایانی بر یک رویا باشند. رویایی که با شواهد موجود بیشتر به یک توهم شباهت دارد تا یک رفتارِ سنجیده و درک درستِ استراتژیک.

 

آینده تاریک

جنگِ اوکراین می تواند بیش از آن چیزی که می بینیم بر آینده جهان تاثیر بگذارد. بر هم خوردن نظم و ساختار سیاسی منطقه، افزایش سرسام آور قیمت نفت که با پیش بینی برخی از کارشناسان می تواند تا بیش از 400 دلار به ازای هر بشکه برسد، افزایش بهای گندم و فرآورده های آن، درگیری های گسترده تر در ابعاد جهانی و چه بسا جنگِ اتمی. البته باید به این نکته اشاره کرد که جنگِ اتمی یک احتمال بسیار اندک است، زیرا این دست تهدیدها به نوعی یک دستاویز است تا دولت ها بتوانند از طریق آن به باج خواهی بیشتر نسبت به خواسته های خود روی آورند.

جنگ در هر ابعادی نتیجه ای جز ویرانی، تباهی، آوارگی و نابودی ندارد و اگر امروز در برابر چنین دست تجاوزهایی کاری صورت نگیرد چه بسا دودِ این دست ستیزها و اشغالگری ها در چشم دیگر ملت ها برود. روسیه از دیرباز نشان داد که به دنبال گسترش راه های تنفس خود است و همیشه رویای دست یابی به آب های آزاد و تجارت از این طریق را در سر می پروراند. از تجاوز تاریخی روس ها به ملت ایران در دوره های متفاوت تاریخی تا جدا کردن بخش بزرگی از خاک ایران، همگی بیانگر خطری است که می تواند در آینده دامن گیر ایران و ایرانیان شود. حمایت بی چون و چرا برخی از چهره های سیاسی کشور از دولت روسیه به بهانه ای دوستی با ایران درست به مانند مَثَل خاله خرسه است.

 

آمریکا، اروپا و پایانِ ماجرا

اینک و درست در زمانی که جهان می تواند با یک اشتباهِ بزرگِ تاریخی، نسخه ماندگاری و پویایی خود را بر همیشه بپیچد، دولت ها با وسواس و احتیاط خاصی نسبت به این تجاوز رفتار می کنند. تبعیت نکردن اروپا از تحریم نفت و گاز روسیه، به زعم برخی از کارشناسان شاید پایان قدرت نمایی آمریکا در جهان باشد ولی نباید این موضوع را فراموش کنیم که بیش از 40% گاز اروپا را روسیه تامین می کند. از این رو همراهی نکردن اروپاییان با این دست تحریم ها، اصل منطق و درکِ درستِ مدیریت فرامنطقه ای را نشان می دهد.

تحریم نفت و گاز روسیه به دست دولت کنونی آمریکا شاید در کوتاه مدت تاثیر چندانی را در اقتصادِ جهانی نداشته باشد ولی بی گمان در دراز مدت باعث فروپاشی اقتصادی دولت روسیه خواهد شد. درست به مانند تحریم های کمر شکن دهه 80 میلادی که اتفاقا در آن زمان منجر به فروپاشی شوروی شد. در این بین نباید از نقشِ بنیاد های پشت پرده جهانی در جنگ اوکراین غافل شد. حال با تمامی این تفاسیر، جنگ امروز در اوکراین باتلاقِ تاریخی پوتین است و شاید به نوعی پایانِ یک توهم.

ادامه مطلب

اجتماعی

اقتصاد بیمار پاشنه آشیل تمامی دولت ها

اقتصاد بیمار پاشنه آشیل تمامی دولت ها

منتشر شده

در

توسط

اقتصاد بیمار پاشنه آشیل تمامی دولت ها
اقتصاد بیمار پاشنه آشیل تمامی دولت ها

مسلم ناظری؛ روزنامه نگار- با افزایش روزافزون قیمت کالای اساسی در ایران، قشر ضعیف جامعه که نیازمند حمایت کامل دولت است، کاملا فلج شد. در این بین قشر متوسط جامعه نیز با توجه به گرانی های سرسام آور روی به سوی صرفه جویی و عدم استفاده از مواد لازم و مغذی برای خود و فرزندان خود آورده اند. آنچه می تواند در آینده نگران کننده باشد، رشد غیر متعارف زباله گردی و کارتن خوابی است. پدیده ای که امروز نیز در جای جای شهرهای ایران و حتی تهران به روشنی با آن روبرو هستیم.

وظیفه اصلی دولت ها در تمام کشورهای جهان تامین منابع برای مردم است، زیرا دولت ها از مردم قدرت می گیرند و چیزی فراتر از یک گروه اداره کننده نیستند. پیش از انتخابات گاه با شعارهای نامتعارف به دنبال جذب رای دهنده می گردند و پس از انتخابات گویی فراموش می کنند که چه چیزهایی را وعده داده اند. فقر یکی از خطرناک ترین معضلات کنونی کشور است و مسئولان در تمامی نهادهای حاکمیتی گویا نسبت به این معضل خطرناک بی تفاوت هستند.

فقر می تواند شالوده ی اصلی جامعه ی ایران یعنی خانواده را از هم بپاشد و همانگونه که طبق آمار می توانیم در این باره قضاوت کنیم، فروپاشی نهاد خانواده، جدایی، خودکشی و حتی تن فروشی ست که مسئولیت تمام آن بر عهده دولت و دولت مردان است. اگر توانایی مهار چنین دست مشکلات و بحران های اقتصادی را که وظبفه اصلی و اساسی دولت است، وجود نداشته باشد پس چه نیازی ست که برای دست یابی به صندلی قدرت وعده های بدون پشتوانه ارائه دهیم.

اقتصاد اگر بیمار باشد هیچ رشدی در کشور چه از نظر فرهنگی، چه اجتماعی و چه سیاسی رخ نمی دهد. انسان گرسنه و ناتوان نمی تواند به درستی فکر کند و نسبت به پدیده های پیرامون خود به پرسش گری بپردازد. درست است که بخشی از اقتصاد بیمار امروز ایران مبتنی بر تحریم است ولی نباید از کاسبان تحریم نیز به سادگی بگذریم. تحریم نباید بهانه ای باشد تا عزت ایرانیان خدشه دار شود. زیبنده نیست که یک شهروند ایرانی برای تهیه مایحتاج زندگی خود سر در زباله فرو ببرد یا اینکه بر در و دیوار شهر اطلاعیه کلیه فروشی بنویسد. شهروند ایرانی با وفور نعمت خاک و منابع نباید در دغدغه و رنج زندگی کند و از بین بردن موانع کنونی وظیفه حاکمیتی و قانونی دولت است. پس دولت باید تمام توان و ظرفیت های خودش را برای مهار تورم، تأمین نیازهای اساسی و حمایت از شهروندان اختصاص دهد چون امروز جامعه ایرانی بیش از پیش نیاز به حمایت دولتمردان و مسئولان دارد و این همراهی مطالبه به حق آنان می باشد.

ادامه مطلب

برترین ها